Milan Bandić posijetio Hum

"Treba uvijek uprijeti oči prema Istri koja može biti svjetionik turizma i regionalnosti u cijeloj Hrvatskoj. U Istri je stjecište dobrih ideja, radišnih ljudi, širine, otvorenosti i zajedništva", poručio je predsjednički kandidat Milan Bandić koji je svoju istarsku turneju počeo u srijedu ujutro u Humu. U najmanjem gradu na svijetu, u kojem danas žive svega 23 stanovnika, dočekao ga je humski župan Franko Blagonić.

"Lijepi su obalni gradovi koji su mostovi u Europu, a Istra je most u Europu prije svega, ali bez povijesti, tradicije, običaja i kulture unutrašnje Istre, ne bi bilo ni obale, ni puta u Europu", rekao je Bandić. Na pitanje kako komentira činjenicu da Istra ima dva župana, istarskog i humskog, spremno je odgovorio: "Pa ja isto stanujem na Pešćenici pa imam dva predsjednika, zašto Istra ne bi imala dva župana".

Bandiću, koji je prvi put bio u Humu, Humljani su spočitnuli da je napravio grešku u koracima jer je u predsjedničku kampanju trebao krenuti iz najmanjeg grada na svijetu i završiti ju u najvećem hrvatskom gradu. Poklonili su mu vodič Huma, kad postane predsjednik da ih ne zaboravi, a ako ne bude predsjednik, da ih posjeti kao gradonačelnik Zagreba pa da razmijene iskustva. (G. Č. Š.) Izvor: Glas Isatre Ftoto:Aleksandar Merlak

 

ARHIVA :